Belgische missie Sierra Leone

Ontwikkeling en christendom brengen naar Sierra Leone

waarom ik geloof

Ik heb te veel redenen om op te noemen, waarom ik geloof, maar een greep uit de belangrijkste zijn:

- Er is geen alternatief:

Ik heb uiteraard niet alle godsdiensten bestudeerd, maar toch de belangrijkste of grootste ervan en om verschillende redenen bevonden dat zij het niet waard zijn om als waarheid beschouwd te worden.

Vooral gebaseerd om het meest fundamentele factor: de openbaring, vergeleken met het christendom.

Er is natuurlijk ook de evolutie theorie. Maar dit is (of kan) een eeuwige diskutie zijn met tientallen voor en tientallen tegen argumenten die ik hier niet wil voeren. Ik ken heel veel agrumenten en voor mij is het, kritisch afgewogen, dat het christelijk geloof veel sterker in zijn schoenen staat dan evolutie. En ik zeg bewust evolutie omdat wetenschap aan de kant van geloof kan staan, afhangend van hoe ge het gebruikt.

voor een algemene argumentatie voor geïntereseerden wil ik graag verwijzen naar mijn blog die daarop ingaat: faith is science 

- De authenticiteit en authoriteit vd bijbel

De bijbel is niet veranderd sinds de orginele teksten zijn teruggevonden en als   autoritair beschouwd zijn geworden.

Manuscripten zijn nog steeds beschikbaar verspreid over meerdere bibliotheken en archieven waaraan de bijbels vandaag aan getoetst worden, natuurlijk kunnen door vertaling wel accenten verloren gaan.

Het is daarom ook dat de bijbel van de getuigen van jehova niet geaccepteerd wordt door de internationale gemeenschap van theologen, omdat deze niet voldoende overeenkomt met de orginele manuscripten.

Elk van de geschriften is nauwkeurig afgewogen destijds (in de vierde eeuw na christus) door concilies die gehouden werden en die door tientallen vooraanstaande geestelijken aan zware eisen moesten voldoen en het is daarom ook dat er enkelen zijn afgevallen: de apociefen of deutrocanonieke boeken en bv. het evangelie van Thomas waar ze in boeken of films zoals de Da Vinci code zich gretig op storten

- De wonderen die er vandaag nog gebeuren(of gebedsverhoringen)

Alhoewel we dat in België minder zien, gebeuren er vandaag nog velen wonderen over de hele wereld. De bijbel zegt dat jezus niet zoveel wonderen deed in zijn thuis stad wegens hun ongeloof. Dat is hier waarschijnlijk ook het geval.

Ik ken mensen die er wel mee bezig zijn en hoewel het soms subjectief kan zijn is het ook vaak objectief als het te controleren valt met röntgenfoto's of als blinden plotseling zien en dergelijken.

- De profetieën die uit komen decenia later dan ze voorspeld zijn.

          - de vele profetieën over Jezus

          - de profetieën over Israel: de diaspora, de terugkeer,...

          - de profetieën over de eindtijd zoals de toenemend natuurgeweld

 

- De kracht die vandaag de dag door de bijbel werkt.

In christelijke termen: gelovigen worden geheiligd en gerechtvaardigd:

zonde word vervangen door deugd: of het nu stelen, liegen, immoraliteit, boosheid of andere zijn, het wordt afgebroken en vervangen door goede daden.

Ik hoor u al komen; tis niet omdat enkele "priesters"(rotte appels) gruweldaden begaan hebben dat het geval is met andere christenen. Men kan zich ernstig de vraag stellen of deze wel wedergeboren christenen zijn.